VRAAG EEN LAADPAAL AAN
Wilt u weten hoe het werkt?

Let op: aanvraagproces openbare laadpaal vertraagd
De doorlooptijd van aanvraag tot plaatsing van een openbare laadpaal is langer dan normaal. Door een langere levertijd van materiaal en het aanstellen van een nieuwe aannemer moet u nu rekening houden met gemiddeld 8 maanden. Vraag dus vroegtijdig een laadpaal aan!

Hoe gaat een aanvraag van een openbare laadpaal in zijn werk en wat moet u allemaal weten voor u hiermee start? Wij leggen u graag het proces uit en informeren u daarnaast ook over de voorwaarden die er gesteld worden aan de aanvraag. Het bekijken van het filmpje is aan te raden! Wilt u direct een openbare laadpaal aanvragen, klik dan op deze link.

Waarom kiezen voor Openbaar Laden van Allego?

 • Levering en installatie van de laadpaal wordt gedaan door professionals; 
 • Bij Allego werken dé experts op het gebied van laadinfrastructuur;
 • Wij zijn dag en nacht bereikbaar bij storingen en lossen deze op; 
 • Er zijn geen initiële kosten voor het installeren van een openbare laadpaal;

Hier vindt u de locaties van gerealiseerde en geplande openbare laadpalen voor realisatie in AA en Hunze. U kunt via deze link direct navigeren naar een openbare laadpaal of oplaadpunt bij u in de buurt. Ook is het mogelijk een openbare laadpaal te kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Veelgestelde vragen

 • Wordt een aanvraag altijd gehonoreerd?

  Dit is afhankelijk van de situatie. Een aanvraag voor een oplaadpunt wordt getoetst aan de beleidsregels van de gemeente. Daarbij kijkt de gemeente onder meer naar:

  - Of aanvrager voldoet aan de voorwaarden;
  - (mogelijkheden voor) clustering van oplaadpunten;
  - Vindbaarheid, zichtbaarheid;
  - Lokale parkeerdruk.

  De gemeente verleent alleen medewerking aan een oplaadpunt aan de openbare weg als u niet op eigen terrein kunt opladen en als er in uw buurt niet genoeg mogelijkheden zijn voor opladen bij bestaande publieke oplaadpunten.

 • Wanneer kom ik in aanmerking voor het aanvragen van een openbaar oplaadpunt bij mij in de buurt?

  Indien u op dit moment al elektrisch rijdt of binnenkort gaat rijden, kunt u een openbare laadpaal aanvragen. Er zijn wel een aantal belangrijke voorwaarden:

  - Binnen een loopafstand van 250 meter van uw woning staat nog geen openbare laadpaal.
  - U bent op dit moment in het bezit van een elektrische auto of heeft de auto in bestelling. Dit kan zowel een koop of lease auto zijn.
  - U bent niet in de gelegenheid een laadpunt op eigen terrein te realiseren.

  Overige voorwaarden kunt u hier hierboven vinden.

 • Wie kiest de locatie van de laadpaal?

  Wij doen ons best samen met de gemeente de optimale locatie voor de laadpaal te bepalen, rekening houdend met de locatie van de aanvrager(s). Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en dus zal de locatie afhangen van de optimale invulling van deze openbare ruimte. Allego stemt per aanvraag met de gemeente af wat de beoogde voorkeurslocatie wordt voor de oplaadpaal. De gemeente is hierin uiteindelijk beslissend.

Recente ontwikkelingen

 • Achter de Brinken 6-E, Gasselte
  Achter de Brinken 6-E 9462RH Gasselte
 • Achter de Brinken 6-E, Gasselte
  Achter de Brinken 6-E 9462 RH Gasselte
 • Broeder Quirinuslaan 28, Nooitgedacht
  Broeder Quirinuslaan 28 9449PP Nooitgedacht