BMW i3

elektrisch de stad door

BMW I 3 elektrische autoDe BMW i3 is het eerste model van BMW dat vanaf de tekentafel is ontwikkeld voor elektrische aandrijving.

Dat gaf de ontwerpers volledige vrijheid op het gebied van design en de plaatsing van de elektrische systemen. Het resultaat is een duurzame, karaktervolle BMW met een dynamische uitstraling, een ruim interieur en ideale afmetingen voor stadsgebruik.

Zowel de aandrijflijn en de elektromotor (125 kW (170 pk) vermogen en 250 Nm trekkracht) als de lithium-ion-accu (22 kWh, waarvan 18,8 kWh effectief bruikbaar) en de voertuigarchitectuur van de BMW i3 zijn in eigen huis ontwikkeld. Bij de productie wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen. De fabriek in Leipzig betrekt zijn elektriciteit geheel van windenergie. Voor de productie van het CFRP (carbon-fibre reinforced plastic) voor de Life & Drive-bodyconstructie in het Amerikaanse Moses Lake wordt gebruikgemaakt van met waterkracht opgewekte elektriciteit. 

Ook voor de BMW i3 zijn de laadpalen van Openbaar laden geschikt. De BMW is op te laden via een aantal programma's, zo kunt u kiezen uit het standaard programma, waarbij de auto langzaam wordt opgeladen gedurende een nacht. Bij Allego hebben we ook snelladers waarbij de BMW in 30 minuten voor 80% van de batterijcapaciteit wordt opgeladen.

Rijdt u ook een BMW i3 of bent u zich aan het orienteren op deze bolide, dan heeft u vast en zeker vragen rondom het opladen van de auto. Via de website van Openbaar laden kunt u een openbare laadpaal in uw buurt aanvragen. Wij hebben inmiddels een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een laadpaal aan.

Bekijk de impressie van de BMW i3 hieronder 

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Hoe snel kan ik laden bij de laadpalen?

Het minimum laadvermogen van de laadpaal is 3,7kW. Afhankelijk van hoe snel uw auto kan laden, hoe vol uw accu nog is en de keuze die u hierin eventueel zelf maakt kan dit oplopen tot 17kW.

Wat zijn de voorwaarden?

Per gemeente kunnen er afzonderlijke aanvraagvoorwaarden gelden. Kijk op de specifieke pagina van uw gemeente om te zien welke voorwaarden er voor uw gemeente gelden. 

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.