Connectietarief bij Allego

wat betekent dat voor mij als e-rijder?

Wat is het?

Het connectietarief is een tarief dat u moet betalen voor het parkeren zonder laden. Dus wanneer u parkeert bij een laadpaal, de stekker aansluit maar niet laadt. Dit tarief kan per gemeente verschillen. Hieronder vindt u een tabel met het tarief per gemeente.

Gemeente    Connectietarief         Vanaf hoeveel minuten gaat dit in?
Arnhem € 1,20 per uur 120 min nadat het opladen gestopt is
Goeree-Overflakkee         verwacht, nog niet actief         

Wanneer betaalt u het connectietarief?

Het connectietarief wordt tussen 09.00u en 21.00u geheven. Dit connectietarief gaat in om ongewenst parkeergedrag te voorkomen. Het connectietarief geldt dus alleen overdag tussen 09.00 en 21.00 uur. Na 21.00 uur betaalt u geen connectietarief.

Het tarief voor het opladen van uw auto kunt u vinden op de website van Allego.

Waarom is er gekozen voor het connectietarief?

De wens van de gemeente  is dat een laadpaal in de openbare ruimte zoveel mogelijk beschikbaar is voor het laden van elektrische auto’s – voor degene die de laadpaal heeft aangevraagd, maar ook voor andere e-rijders. Bij deze laadpaal is daarvoor een laadplek gereserveerd – deze is bedoeld voor het opladen van elektrische auto’s en niet om onbedoeld te parkeren. De praktijk leert dat er elektrische auto’s regelmatig een laadplek bezet houden zonder dat deze opladen. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. 

Om de oplaadpalen aan zoveel mogelijk inwoners, bezoekers en werknemers beschikbaar te stellen tijdens de dag, is een connectietarief ingevoerd. We hopen dat onderlinge solidariteit en begrip onder e-rijders ervoor zorgt dat volgeladen auto's plaatsmaken voor de volgende elektrische auto.

Hoe weet ik of mijn auto vol is?

Hoe lang het opladen duurt en op welke wijze dit getoond wordt aan de e-rijder hangt af van het type/model elektrische auto. Veelal geeft de auto (via display/dashboard) bij het starten van de laadsessie aan hoelang de laadsessie gaat duren. Daarnaast bieden veel automerken ook een mobiele app waarmee u op afstand kunt inzien of de auto nog aan het laden is. Ons advies is dan om deze app te installeren en hiermee uw auto in de gaten te houden. Mocht u niet weten hoe dit voor uw elektrische auto werkt, dan kunt u het beste contact opnemen met de autodealer voor meer informatie over laden met uw elektrische auto.

Mag ik mijn laadsessie inzien?

In verband met privacy mogen en kunnen we deze gegevens niet rechtstreeks aan u verstrekken. Deze gegevens kunt u altijd opvragen bij de aanbieder bij wie u uw laadpas heeft aangevraagd. Als uw aanbieder de gegevens van laadsessies wil inzien, dan kan hij/zij contact opnemen met Allego.

Zoek een laadpaal

Hier vindt u de locaties van reeds gerealiseerde laadpalen en de laadpalen die nog gepland staan voor realisatie in de gemeente. 

Ook kunt u via deze link direct navigeren naar de laadpaal het dichtst bij u in de buurt of een laadpaal kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Bekijk alle locaties van de laadpalen

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Welke laadpassen kunnen er op jullie laadpalen laden?

Het is mogelijk om te laden op onze oplaadpalen met de laadpassen van providers die zijn aangesloten bij E-Violin*. Wij zijn dus niet verbonden aan een specifieke laadpasaanbieder en kunnen hierin geen advies uitbrengen voor welke partij u zou moeten kiezen.

*Het kan voorkomen dat niet alle namen van laadpas-aanbieders getoond worden op de website van E-Violin. Zij kunnen handelen onder het lidmaatschap van een andere provider. Ons advies is dan ook om ook bij uw provider na te vragen op welke laadpalen zij hun service aanbieden.

Wat kost gebruik maken van de laadpaal?

Voor het gebruik maken van onze laadinfrastructuur wordt een tarief in rekening gebracht bij uw laaddienstverlener (de MSP waar u een contract mee heeft, met laadpas en/of App). Wilt u meer weten over de tarieven van de laadsessies, neem dan een kijkje op de site van Allego.

Wij maken u erop attent dat uw laaddienstverlener (behorend bij uw laadpas) eventueel een opslag op deze laadprijs kan berekenen. En altijd met u afrekent op basis van de afspraken die u met deze partij heeft. Voor vragen rondom de afrekening van laaddiensten kunt u contactopnemen met uw MSP. 

 

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.