Ford Focus Electric

Electrisch rijden door het land

Ford _Focus _Electric -OpenbaarladenDe Europese Focus Electric is qua aandrijflijn gelijk aan de Amerikaanse variant en dat betekent een elektromotor van 142 pk en een accupakket van 23 kWh waarmee je 162 km ver zou moeten kunnen komen. Het onderstel en de besturing zijn volgens Ford aangepast aan de Europese smaak.

Eind 2014 komt Ford met een een hybride versie van de Mondeo en met een plug-in hybride uitvoering van de C-Max. De Focus Electric is echter geen hybride; hij wordt volledig elektrisch aangedreven. Daarvoor heeft de Focus twee lithium-ion accupakketten aan boord. Die zijn bij de verkoopprijs inbegrepen.

De aandrijflijn van de volledige elektrische Ford Focus Electric bestaat uit een elektromodule die een vermogen van 145 pk ontwikkelt. Twee lithium-ion accupakketten met een totale capaciteit van 23 kWh en een totaalgewicht van circa 300 kilo voeden de elektromotor en worden ten dele opgeladen door het regeneratieve remsysteem. Best innovatief is dat de accu’s, afhankelijk van de buitentemperatuur, met vloeistof worden gekoeld of verwarmd. Volgens Ford verloopt de temperatuurregeling op deze manier veel sneller en nauwkeuriger dan bij luchtkoeling. Hierdoor wordt een optimale bedrijfstemperatuur voor de accu’s gegarandeerd, resulterend in een zo groot mogelijke actieradius. Bij een normale rijstijl ligt die op circa 160 kilometer. Wanneer de adviezen van de zogeheten Brake Coach, een technologie die de bestuurder helpt om zo gelijkmatig mogelijk te remmen, nauwlettend opvolgt kan wellicht wat verder geraken. 

Heeft u al een Ford Focus Electric of bent u opzoek, dan heeft u vast vragen rondom het opladen van de auto. Via OpenbaarLaden.nl kunt u een openbare laadpaal in uw buurt aanvragen. Wij hebben inmiddels een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een laadpunt aan