VRAAG EEN LAADPAAL AAN
Wilt u weten hoe het werkt?

Let op: aanvraagproces openbare laadpaal vertraagd
De doorlooptijd van aanvraag tot plaatsing van een openbare laadpaal is langer dan normaal. Door een langere levertijd van materiaal en het aanstellen van een nieuwe aannemer moet u nu rekening houden met gemiddeld 8 maanden. Vraag dus vroegtijdig een laadpaal aan!

Hoe gaat een aanvraag van een openbare laadpaal in zijn werk en wat moet u allemaal weten voor u hiermee start? Wij leggen u graag het proces uit en informeren u daarnaast ook over de voorwaarden die er gesteld worden aan de aanvraag. Het bekijken van het filmpje is aan te raden! Wilt u direct een openbare laadpaal aanvragen, klik dan op deze link.

Waarom kiezen voor Openbaar Laden van Allego?

 • Levering en installatie van de laadpaal wordt gedaan door professionals; 
 • Bij Allego werken dé experts op het gebied van laadinfrastructuur;
 • We zijn dag en nacht bereikbaar bij storingen en lossen deze op; 
 • Er zijn geen initiële kosten voor het installeren van een openbare laadpaal;

Hier vindt u de locaties van reeds gerealiseerde en geplande laadpalen in de gemeente. Klik hier om naar de kaart pagina te gaan voor een overzicht van onze laadpalen in de gemeente Groningen.

Veelgestelde vragen

 • Hoe kom ik aan een oplaadpas?

  Een laadpas kunt u bij diverse partijen aanvragen. Een simpele zoekopdracht op Google levert al een grote diversiteit aan aanbieders op. Wij zijn niet verbonden aan een specifieke laadpasaanbieder en kunnen hierin dan ook geen advies uitbrengen. 

 • Kan ik een oplaadpas bij elke laadpaal gebruiken?

  De meeste oplaadpassen zijn bruikbaar bij alle laadpalen in Nederland. Er zijn zelfs laadpassen die werken op laadpalen in Belgie en/of Duitsland. Kijk bij het aangaan van een abonnement dus wel altijd goed of de pas ook daadwerkelijk bij alle laadpalen te gebruiken is waar u verwacht te komen.

 • Wat zijn de voorwaarden?

  De exacte locatie van de laadpaal zal afhangen van de optimale invulling van de openbare ruimte en door Allego in overleg met de gemeente worden vastgesteld. De uiteindelijke locatie van de laadpaal bevindt zich in ieder geval binnen een loopafstand van 250 meter van uw woon- of werkadres.

  Onderstaand vindt u een viertal punten waarop u de check kunt doen of u in aanmerking komt voor een laadpaal:

  1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
  2. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer óf 9kWh accucapaciteit.
  3. Binnen een loopafstand van 250 meter van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland. 
  4. U bent woonachtig of minimaal 18 uur per week werkzaam in deze gemeente en kunt dat aantonen.

  Allego toetst samen met de gemeente of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd. Het college bepaalt de definitieve locatie van de oplaadpaal en wijst de parkeerplaats aan op basis van de criteria uit de beleidsrichtlijn. Voor de volledige beleidsrichtlijnen verwijzen wij naar de website van de gemeente.

  Op basis van toegenomen gebruik of gebleken behoefte kan een tweede parkeervak worden gereserveerd voor het opladen. Initieel wordt één parkeervak aangewezen.
  Periodiek toetst Allego of het oplaadpunt voldoende wordt gebruikt. Bij afgenomen gebruik of onvoldoende behoefte bestaat de kans dat Allego samen met de gemeente besluit om oplaadpaal te verplaatsen/te verwijderen.

Recente ontwikkelingen

 • Hyacinthstraat (Papaverstraat) 51, Groningen
  18-12-2018 Hyacinthstraat (Papaverstraat) 51 9713 XB Groningen
 • Bergkristalstraat 2, Groningen
  17-12-2018 Bergkristalstraat 2 9743 EW Groningen
 • F.D. Rooseveltstraat 14 , Groningen
  28-11-2018 F.D. Rooseveltstraat 14 9728 RT Groningen