VRAAG EEN LAADPAAL AAN
Wilt u weten hoe het werkt?

Hoe gaat een aanvraag van een openbare laadpaal in zijn werk en wat moet u allemaal weten voor u hiermee start? Wij leggen u graag het proces uit en informeren u daarnaast ook over de voorwaarden die er gesteld worden aan de aanvraag. Het bekijken van het filmpje is aan te raden! Wilt u direct een openbare laadpaal aanvragen, klik dan op deze link.

Waarom kiezen voor Openbaar Laden van Allego?

 • Levering en installatie van de laadpaal wordt gedaan door professionals; 
 • Bij Allego werken dé experts op het gebied van laadinfrastructuur;
 • Wij zijn dag en nacht bereikbaar bij storingen en lossen deze op; 
 • Er zijn geen initiële kosten voor het installeren van een openbare laadpaal;

Hier vindt u de locaties van gerealiseerde en geplande openbare laadpalen voor realisatie in Leiderdorp. U kunt via deze link direct navigeren naar een openbare laadpaal of oplaadpunt bij u in de buurt. Ook is het mogelijk een openbare laadpaal te kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Veelgestelde vragen

 • Wanneer kom ik in aanmerking voor het aanvragen van een openbaar oplaadpunt bij mij in de buurt?

  De exacte locatie van de laadpaal zal afhangen van de optimale invulling van de openbare ruimte en door Allego in overleg met de gemeente worden vastgesteld. De uiteindelijke locatie van de laadpaal bevindt zich in ieder geval binnen een straal van 200 meter van uw woon- of werkadres.

  Onderstaand vindt u een viertal punten waarop u de check kunt doen of u in aanmerking komt voor een laadpaal:

  1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
  2. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer óf 9kWh accucapaciteit.
  3. Binnen een straal van 200 meter van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland.
  4. U bent woonachtig of werkzaam in de gemeente Leiderdorp en kunt dat aantonen.

  Allego toetst samen met de gemeente of en waar een laadpunt kan worden gerealiseerd. De gemeente bepaalt de definitieve locatie van de oplaadpaal en wijst de parkeerplaats aan op basis van de criteria uit de beleidsrichtlijn. Voor de volledige beleidsrichtlijnen verwijzen wij naar de website van de gemeente.

 • Hoe lang duurt de behandeling van mijn aanvraag?

  Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen marktpartij, netbeheerder en gemeente. De totale doorlooptijd bij alle partijen gezamenlijk is ongeveer 18 weken, waarvan 6 weken wettelijk verplicht vanwege de bezwaartermijn. Als er bezwaar wordt gemaakt, dan duurt het aanvraagproces mogelijk langer. Vanzelfsprekend doen wij ons uiterste best om zo snel mogelijk een oplaadpaal te realiseren. 

 • Wie kiest de locatie van de laadpaal?

  Wij doen ons best samen met de gemeente de optimale locatie voor de laadpaal te bepalen, rekening houdend met de locatie van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en dus zal de locatie afhangen van de optimale invulling van deze openbare ruimte. De gemeente is hierin beslissend.

  De gemeente Leiderdorp heeft op basis van gedefinieerde parameters en de gemeentelijke indeling een GRID structuur ontworpen waarin de voorkeurslocaties voor publieke laadpunten zijn opgenomen. Voor het GRID model is gezocht naar een goede spreiding, afhankelijk van de wegenstructuur. In een aantal gevallen is er ruime overlapping zodat per gebied meerdere voorkeurslocaties ontstaan. Allego stemt per aanvraag met de gemeente af welke voorkeurspositie wordt gebruikt.

  De GRID kaart is een hulpmiddel voor aanvragers, de gemeente en Allego. Bij een verzoek aan gemeente toetst de gemeente aan 5 beleidsregels en niet aan de hand van de kaart. 

  De 5 criteria waarop getoetst wordt zijn:

  • staat niet direct voor een woning (Wanneer aan een woonstraat slechts aan één zijde woningen staan is het mogelijk om aan de andere zijde van de woonstraat (de zijde waar geen woningen staan) een oplaadpaal te plaatsen.) En is geen privébezit, het is een openbare voorziening op publiek terrein voor mensen met een elektrische auto.
  • is voldoende zichtbaar en vindbaar
  • staat op ondergrond dat in eigendom is van de gemeente
  • bevindt zich op een bestaande openbare parkeerplaats
  • de oplaadlocatie kan door meerdere gebruikers worden gedeeld

  De kaart met het GRID model is hier te raadplegen: https://www.leiderdorp.nl/inwoner/openbare_ruimte/oplaadpalen/

   

Recente ontwikkelingen

 • Hoogmadeseweg 39, Leiderdorp
  17-04-2018 Hoogmadeseweg 39 2351 CN Leiderdorp
 • Bolderikkamp 56, Leiderdorp
  07-12-2017 Bolderikkamp 56 2353 HN Leiderdorp
 • Klimopzoom 50, Leiderdorp
  20-11-2017 Klimopzoom 50 2353 RK Leiderdorp