Over ons

Allego en Openbaar Laden

Openbaar laden is een onderdeel van Allego. Allego ontwikkelt samen met haar klanten en partners laadoplossingen op maat die de bestuurders van een elektrische auto optimaal voorziet van een toegankelijke, betaalbare laadmogelijkheid.

Of u nu een gemeente, bedrijf, winkel, mobiliteitsprovider, auto-importeur of busfabrikant vertegenwoordigt, wij ondersteunen u met advies, oplossingen en realisatie van de best passende laadmogelijkheid.

4 redenen waarom Openbaar Laden dé partij is om een laadpaal voor uw electrische auto aan te vragen:

  • Levering en installatie van de laadpalen wordt gedaan door professionals; 
  • Bij Allego werken dé experts op het gebied van laadinfrastructuur;
  • Wij zijn dag en nacht bereikbaar bij storingen aan de laadpalen en lossen deze op; 
  • Er zijn geen initiële kosten voor het installeren van een laadpaal;

Wij bieden onze services in zowel Nederland, België als Duitsland aan, maar denken graag na over de Europese toekomst van mobiliteit waar open standaarden en protocollen, interoperabiliteit en betaalbaarheid van essentieel belang zijn voor het vervullen van moderne mobiliteitsbehoeften.

Voor meer informatie over ons ga naar de website www.allego.eu

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? U kunt uw vraag ook direct aan ons stellen!

Hoe kan ik kiezen welke laadsnelheid ik wil?

Afhankelijk van de auto die u heeft kiest de laadpaal wat de optimale snelheid is om te laden. Hierbij wordt uitgegaan dat u gebruik wilt maken van de snelste manier van laden die de laadpaal in combinatie met uw auto toestaat. In de nabije toekomst zullen wij het mogelijk maken dat u als berijder zelf de snelheid kunt kiezen waarmee u wilt laden.

Waarom moet ik een aanvraag indienen?

Inwoners uit Molenwaard kunnen openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s aanvragen. Het aanvragen en plaatsen van deze laadpunten gebeurt in Molenwaard via marktpartijen. De gemeente heeft hier in haar beleid ruimte voor gecreëerd. 

Alle marktpartijen die aan de beleidsregels voldoen, krijgen in Molenwaard de kans om palen te plaatsen en exploiteren. Allego onderschrijft als eerste marktpartij de Molenwaardse beleidsregels voor openbare laadpunten.

Heb ik nog inspraak in de exacte locatie waar de laadpaal komt te staan?

Wij doen ons best de optimale locatie voor de laadpaal te bepalen, zoveel als mogelijk rekening houdend met de locatie van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en dus zal de locatie afhangen van de optimale invulling van deze openbare ruimte.

Wat is de procedure als er binnen mijn gebied zich al een laadpaal bevindt?

In alle gevallen zal Allego met de gemeente Molenwaard de situatie bespreken. Bij gebleken behoefte, of meerdere vragen kan worden gekeken of alsnog een tweede laadvoorziening wordt aangewezen. Uiteraard zal eerst worden vastgesteld of de huidige locatie(s) uitbreidbaar zijn, bijvoorbeeld door het toewijzen van een tweede parkeervak.