Wilt u weten hoe het werkt?

Via een aanbesteding heeft Allego de opdracht voor het plaatsen van 200 openbare laadpalen in het MRA gebied gewonnen. Deze 200 laadpalen zijn door het projectteam toegewezen aan de verschillende gemeenten binnen het MRA gebied. Via onze online keuzehulp kunt je berekenen welke laadpas het beste past voor het opladen van jouw auto.

Meer over MRA-e
Het MRA-e project

Hier vindt u de locaties van gerealiseerde en geplande openbare laadpalen van Allego voor realisatie in MRA-gebied. U kunt via deze link direct navigeren naar een openbare laadpaal of oplaadpunt bij u in de buurt. Ook is het mogelijk een Allego laadpaal te kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een laadpaal aanvragen?

  Nee, dat is helaas op dit moment niet mogelijk. De aanbesteding bestond uit 200 laadpalen en die zijn al voorgesteld door de gemeenten. De MRA-e denkt er wel aan een nieuwe aanbesteding uit te schrijven met extra locaties.

 • Wanneer staan de palen er?

  Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen de marktpartij, netbeheerder en de gemeente. De termijn om de laadpalen te plaatsen loopt tot 31 december 2015. Alle partijen werken zo goed mogelijk samen om op deze datum 200 laadpalen geplaatst te hebben.

 • Wie kiest de locatie van de laadpaal?

  Wij overleggen samen met de gemeente de meest optimale locatie voor de laadpaal. Daarmee houden we rekening met de locatie van de aanvrager. Het gaat wel om een laadpaal in de openbare ruimte, daarom hangt de locatie af van de regels van de gemeente. Daarbij kijkt de gemeente onder meer naar: (mogelijkheden voor) groeperen van oplaadpunten; vindbaarheid; zichtbaarheid; parkeerdruk; doorgang voor ander verkeer en belemmeringen ten opzichte van ander straatmeubilair en (openbaar) groenstroken; De gemeente beslist uiteindelijk over de definitieve locatie.

Recente ontwikkelingen

 • Appelgaard 7, Driebergen-Rijsenburg
  05-12-2017 Appelgaard 7 3971GZ Driebergen-Rijsenburg
 • Kronenburgplantsoen 1, IJsselstein
  04-11-2016 Kronenburgplantsoen 1 3401 BM IJsselstein
 • Bedumerscahans 43, Nieuwegein
  15-07-2016 Bedumerscahans 43 3432 TC Nieuwegein