Wilt u weten hoe het werkt?

Hier vindt u de locaties van gerealiseerde en geplande openbare laadpalen van Allego voor realisatie in MRA-gebied. U kunt via deze link direct navigeren naar een openbare laadpaal of oplaadpunt bij u in de buurt. Ook is het mogelijk een Allego laadpaal te kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik een laadpaal aanvragen?

  Nee, dat is helaas op dit moment niet mogelijk. De aanbesteding bestond uit 200 laadpalen en die zijn al voorgesteld door de gemeenten. De MRA-e denkt er wel aan een nieuwe aanbesteding uit te schrijven met extra locaties.

 • Wanneer staan de palen er?

  Het realiseren van een oplaadpunt is een samenspel tussen de marktpartij, netbeheerder en de gemeente. De termijn om de laadpalen te plaatsen loopt tot 31 december 2015. Alle partijen werken zo goed mogelijk samen om op deze datum 200 laadpalen geplaatst te hebben.

 • Wie kiest de locatie van de laadpaal?

  Wij overleggen samen met de gemeente de meest optimale locatie voor de laadpaal. Daarmee houden we rekening met de locatie van de aanvrager. Het gaat wel om een laadpaal in de openbare ruimte, daarom hangt de locatie af van de regels van de gemeente. Daarbij kijkt de gemeente onder meer naar: (mogelijkheden voor) groeperen van oplaadpunten; vindbaarheid; zichtbaarheid; parkeerdruk; doorgang voor ander verkeer en belemmeringen ten opzichte van ander straatmeubilair en (openbaar) groenstroken; De gemeente beslist uiteindelijk over de definitieve locatie.

Recente ontwikkelingen

 • Graaf Lodewijklaan 2, Amersfoort
  04-04-2016 Graaf Lodewijklaan 2 3818 DR Amersfoort
 • Zijpenberg 95, Amersfoort
  24-03-2016 Zijpenberg 95 3825 DN Amersfoort
 • Everard Meysterweg 65A, Amersfoort
  17-03-2016 Everard Meysterweg 65A 3817 HC Amersfoort