Nissan Leaf

100% Electric

Nissan Leaf 2013 019Met de Leaf was Nissan was de eerste fabrikant die in het C-segment verscheen met een in grote serie te bouwen elektrische auto. Die werd al meteen uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2011.

De Leaf wordt aangedreven door een 80 kW/109 pk sterke elektromotor. Volgens Nissan zou je op een volle accu 175 kilometer ver moeten kunnen komen. In de praktijk kunt u eerder 100 kilometer rijden dan 175. Door gecombineerd gebruik, en af en toe toch even gebruik te maken van de enorme accelleratie van de Leaf gaat de accu sneller leeg dan je lief is. In 12 uur wordt de accu weer volledig worden opgeladen bij een oplaadpunt. In 2013 werd de Leaf verder verbeterd. Naast enkele cosmetische wijzigingen werd de reikwijdte vergroot naar 200 km en kreeg de bagageruimte 40 liter meer inhoud.

Nissan leaf Interieur

Rijdt u een Nissan Leaf, of bent u van plan er één aan te schaffen, dan heeft u waarschijnlijk ook vragen over het opladen van de auto. Via openbare laden is het mogelijk gratis een openbare laadpaal in uw buurt aan te vragen.. Wij hebben inmiddels een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een laadpaal aan.

Voorwaarden


1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
2. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer.
3. In de directe omgeving van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland.

De volledige voorwaarden kunt u vinden bij de FAQ.

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Hoe snel kan ik laden bij de laadpalen?

Het minimum laadvermogen van de laadpaal is 3,7kW. Afhankelijk van hoe snel uw auto kan laden, hoe vol uw accu nog is en de keuze die u hierin eventueel zelf maakt kan dit oplopen tot 17kW.

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.

Wat zijn de voorwaarden?

Per gemeente kunnen er afzonderlijke aanvraagvoorwaarden gelden. Kijk op de specifieke pagina van uw gemeente om te zien welke voorwaarden er voor uw gemeente gelden.