Tesla Model S en elektrisch laden

via de laadpalen van allego

White -tesla -model -s -on -road -628

De Tesla Model S is een sport sedan met het karakter van een supercar, vermomd in een sjieke saloon. Net zoals de door Tesla ontwikkelde Roadster is de Model S een volledig elektrisch aangedreven auto.

Er zijn verschillende uitvoeringen van de auto, met verschillende batterij-packs. Het bereik van de wagen kan oplopen van 480 km. 

Standaard krijgt de Model S een accu mee met een capaciteit van 40 kWh en een 355 pk en 440 Nm sterke elektromotor. Met deze batterij moet de circa 2.100 kg zware Tesla 250 kilometer ver kunnen komen, in 5,9 seconden van nul naar honderd moeten sprinten en een top van 200 km/h bereiken. Optioneel zijn er accupakketten van 60 en 85 kWh die goed zijn voor actieradii van respectievelijk 375 en 500 km. En naast de standaard motor is er ook een krachtiger variant, die zit in de Model S Performance en is goed voor 416 pk en 600 Nm. 

 

Tesla Model S Interior

Rijdt u ook een Tesla of bent u zich aan het oriënteren op deze auto, dan heeft u vast en zeker vragen rondom het opladen van de auto. Via Openbare Laden krijgt u alle antwoorden op uw vragen en u kunt eenvoudig een laadpaal in uw buurt aanvragen. Wij hebben inmiddels een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een laadpaal aan

Voorwaarden


1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
2. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer.
3. In de directe omgeving van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland.

De volledige voorwaarden kunt u vinden bij de FAQ.

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.

Wat zijn de voorwaarden?

Per gemeente kunnen er afzonderlijke aanvraagvoorwaarden gelden. Kijk op de specifieke pagina van uw gemeente om te zien welke voorwaarden er voor uw gemeente gelden.