Tesla Roadster

Sportief en elektrisch rijden

Waarom zou je met een sprint van 3,9 seconden genoegen nemen als het sneller kan? Tesla heeft zijn elektrische Roadster nog een keer bekeken en wist 40 pk extra uit het apparaat te persen. Het resultaat is 292 pk en een nul tot honderd sprint van 3,7 seconden. Ook krijg je op de Sport instelbare dempers, performance banden en gesmede wielen.


Tesla -roadster _3Het Lotus-onderstel waarop hij staat, is verlengd, en de langere wielbasis geeft de auto meer body. Ook krijg je standaard two-tone leer, een hardtop, een mooie kleur lak, navigatie, een dikke audio-installatie en nog een aantal andere opties op de Signature.

De auto is volledig van carbonfiber gemaakt om het gewicht laag te houden. Een groot nadeel van accu’s blijft het gewicht van de accu's. Het pakket lithium-ion-accu’s in de Roadster weegt tussen de 400 en 500 kilo, zodat het totaalgewicht van de auto rond de 1.230 kg ligt.

Zeer belangrijk voor een elektrische auto is de actieradius en de laadtijd. Bij normaal gebruik kun je met de Roadster Sport zeker 350 km rijden. De laadtijd is afhankelijk van de stroomaansluiting: de zwaarste stroomaansluiting laadt in drie uur, een 32-voltaansluiting in zes uur en een normaal stopcontact in twaalf uur. Maar dat is wel van volledig lege naar volledig volle accu’s.

Tesla is hot in Nederland, kijk ook naar het succes van de Tesla Model S. Veel ondernemers die fan zijn van maatschappelijk verantwoord ondernemen willen graag in een Tesla rijden. Eén ding heeft het merk zich goed gerealiseerd: uitstraling is alles. Te veel elektrische auto’s doen in het gunstigste geval denken aan een brommobiel en in het slechtste geval aan een invalidenvoertuig. Ja, zo maak je binnen de gevestigde orde geen vrienden! Nee, dan dit monster. Deze auto is de ideale ambassadeur van de elektrische auto en dat alleen al is een compliment waard.

Heb je een Tesla Roadster of ben je je aan het oriënteren op een nieuwe, kijk dan ook de mogelijkheden van het opladen van de bolide. Via Openbare laden kunt u in uw buurt gratis een laadpaal aanvragen. Wij hebben inmiddels een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een oplaadpaal aan

Voorwaarden


1. U heeft geen mogelijkheid op eigen terrein een laadpunt te realiseren.
2. Uw elektrische of hybride auto heeft een actieradius van ten minste 50 kilometer.
3. In de directe omgeving van uw woonadres is nog geen laadpaal of staat nog geen laadpaal gepland.

De volledige voorwaarden kunt u vinden bij de FAQ.

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.

Wat zijn de voorwaarden?

Per gemeente kunnen er afzonderlijke aanvraagvoorwaarden gelden. Kijk op de specifieke pagina van uw gemeente om te zien welke voorwaarden er voor uw gemeente gelden.