Volvo V60 Plugin Hybrid

vraag een openbare laadpaal aan

Volvo -V60_R-Design -2014-hdDe Volvo V60 is uitgerust met een 2,4L 5-cilinder turbo-diesel-motor (158 kW/215 pk bij 4.000 tpm), een elektrische motor van 70 pk voor de aandrijving op de achterwielen aandrijft en accupakket met lithium-ion batterijen van 11,3kW. De vierwielaandrijving geschiedt door een 6 traps-automaat. Als de accu’s leeg zijn, fungeert de dieselmotor als generator. 
De accu kan ook worden opgeladen d.m.v. een normale 220V aansluiting, de oplaadtijd is dan 5 uur. Als u de beschikking heeft over een krachtstroomaansluiting (CEE 32Amp) gaat het opladen in 2 uur. Met een volle accu en een volle tank zou de Volvo V60 Hybrid volgen de fabrieksopgave een actieradius hebben van ong. 1400 km.

Prestaties Volvo V60 Plug-In Hybrid

• gecombineerd vermogen: 208 kW(283 pk) 
• topsnelheid : 230 km/u (130 km/u in de electric mode) 
• accelleratie 0-100km/u : 6,1 sec (in de electric mode: 15 sec) 
• gemiddeld verbruik (fabrieksopgave) : 1,8 liter/100km 
• CO2-uitstoot : 48 g/km 

Brandstofverbruik Volvo V60 Plug-In Hybrid

Uit de praktijk krijgen wij meldingen van een brandstofverbruik van zo'n 5 liter op de 100km (5,32 L per 100KM, Volkskrant 11-07-2014) en dat is wel hoger dan de fabrieksopgave van 1,8 liter per 100km.

2014-volvo -interieur

Rijdt u ook een Volvo V60 Plugin Hybrid of bent u zich aan het oriënteren op deze auto, dan heeft u vast en zeker vragen rondom het opladen van de auto. Via onze website kunt u eenvoudig en gratis een openbare laadpaal in uw buurt aanvragen. Wij hebben een aantal gemeenten aangesloten waar u zonder kosten een openbaar laadpunt kunt aanvragen bij u in de buurt. Kijk eerst welke gemeenten zijn aangesloten en vraag snel een laadpunt aan

Locaties van laadpalen in Nederland

Hier vindt u de locaties van reeds gerealiseerde laadpalen en de laadpalen die nog gepland staan voor realisatie in Nederland. 

Ook kunt u via deze link direct navigeren naar de laadpaal het dichtst bij u in de buurt of een laadpaal kiezen waar u naartoe wilt rijden.

Bekijk alle locaties van de laadpalen

Veelgestelde vragen over oplaadpalen

en oplaadpunten voor elektrische auto's

Wat kost het plaatsen van de laadpaal / het laadpunt?

Voor u als aanvrager zijn er geen initiële kosten voor het laten plaatsen van de laadpaal of van het laadpunt. De investering wordt gedaan door ons als Allego.

Heb ik nog inspraak in de exacte locatie waar de laadpaal komt te staan?

Wij doen ons best de optimale locatie voor de laadpaal te bepalen, zoveel als mogelijk rekening houdend met de locatie van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, dus zal de locatie afhangen van de optimale invulling van deze openbare ruimte en de beleidsregels van uw gemeente.

Hoe snel kan ik laden bij de laadpalen?

Het minimum laadvermogen van de laadpaal is 3,7kW. Afhankelijk van hoe snel uw auto kan laden, hoe vol uw accu nog is en de keuze die u hierin eventueel zelf maakt kan dit oplopen tot 17kW.